Home » פרפקציוניזם 1

פרפקציוניזם 1

על ידי יפעת ליבוביץ

אני יודעת מנסיון אישי שהשאיפה של 99% מבעלות העסקים היא להוציא תחת ידיהן את המוצר הכי מושלם, את השירות הכי טוב וכו'. השאלה היא עד כמה השאיפה הזאת לפרפקציוניזם מובילה אותנו.

ומה איתך? האם את באובססיה לגבי רמת המוצר או השירות שלך? או אולי את יותר זורמת ואם דברים לא יוצאים הכי טוב כמו שאת יודעת שאפשר, זה לא סוף העולם מבחינתך?

אם את מאלה שפרפקציוניזם זורם בדמם, כדאי שתדעי שהתכונה הזאת יכולה לגמרי לחסל לך את העסק, אם תתני לה להשתלט.

בא לי לכתוב כמה מילים על פרפקציוניזם ולדבר על כמה מחשבות ועובדות חשובות בנושא הזה, אבל כדי שזה לא ייצא ארוך, אני אחלק את זה לכמה פוסטים.

ועכשיו, בפוסט הראשון, שתי נקודות ראשונות על הנושא הזה:

1."מה יגידו"

ספר שלם אפשר לכתוב על כל הנושא הזה של "מה יגידו" ועל עד כמה שזה מנהל כל כך הרבה אנשים בעולם הזה.

בהקשר של פרפקציוניזם אני רוצה לומר לך שלא פעם, המרדף שלנו אחר השלמות נובע מהחשש שלנו ממה שיגידו על המוצר שלנו, על השרות שלנו, עלינו… חשוב שתחליטי מהן אמות המידה שלך ותתנהלי על פיהן בעסק שלך כי לתת ל"מה יגידו" לנהל אותך – יוביל אותך בסופו של דבר לשיקולים לא נכונים למטרות העסקיות שלך ולהחלטות שגויות.

2. האירוניה שבפרפקציוניזם:

אצל לא מעט בעלות עסקים, פרפקציוניזם הוא ערך, אולי אפילו ערך עליון. מאד חשוב לנו לתת ללקוח את הכי טוב שאפשר. הבעיה עם הערך הזה, היא שלרוב – הוא שם לנו יותר מקלות בגלגלי העסק מאשר מקדם אותנו.

אנחנו יודעות שהפרפקציוניזם פוגע באיכות החיים שלנו כבעלות עסקים, אך מרגישות שזה המחיר שעלינו לשלם על מנת להצליח. האירוניה בפרפקציוניזם היא שדווקא ההתנהלות מתוך הרצון העז להצליח, היא זו שעלולה למנוע את ההצלחה מאיתנו.

הפחד הזה, שלא ניכשל, שלא נקבל תגובות לא טובות, שלא נוציא מוצר או שירות שהוא פחות ממושלם – הפחד הזה גורם לנו להתנהל בצורה כזאת שמובילה כמעט בודאות לכישלון, לחוסר שביעות רצון ממוצרים שיצאו ללקוח פחות ממושלמים, לחוסר שביעות רצון מהיכולות שלנו כבעלות עסקים, להערכה עצמית ירודה, וכל אלו, עלולים בסופו של דבר גם להוביל לסגירת העסק.

ומה את חושבת על זה?

 

בטח תאהבו גם את זה:

שאלות? חוויות מהמתכון? אשמח לשמוע מכם כאן

דילוג לתוכן